Nadere uitleg van het Verstappen Forum

Er blijken hier en daar nog wat misverstanden te bestaan over het forum, vandaar dat we de mogelijkheden nog even op een rijtje zetten.

We hebben het forum opgedeeld in diverse schermen waardoor je eenvoudig door de diverse berichten kunt bladeren. Afhankelijk van de versie die je bekijkt zijn dit bij de 'Long' en 'Classic' versie twee schermen of in de 'Short' versie drie schermen.

Het belangrijkste verschil is dat we de berichten laten sorteren naar laatst geplaatst bericht. Dit betekent dus dat zodra je een reactie plaatst dit onderwerp automatisch weer bovenaan de lijst komt te staan.

We hebben in totaal drie verschillende versies gemaakt van het forum:
De 'Short' versie laat de titel van het eerste bericht zien, de datum van plaatsing, de datum van de laatste reactie en het aantal reacties. Het voordeel van deze 'Short' versie is dat je in het linker kader een beter overzicht houdt van de diverse onderwerpen die op het forum besproken worden.
Je kunt op twee manieren de reacties per onderwerp bekijken: door op het bericht te klikken of door op het aantal reacties te klikken. Voordeel van dat laatste is dat, indien er weer gereageerd wordt op een reeds volledig gelezen onderwerp het getal met het aantal reacties weer lichtblauw wordt en je dus in één oogopslag kunt zien of er nieuwe berichten zijn.
Het nadeel van de 'Short' versie is dat je niet direct overzicht hebt van alle reacties. Daarom hebben we de 'Long' versie gecreëerd.

De 'Long' versie heeft slechts twee kaders: links de lijst met onderwerpen en de reacties daarop en rechts een kader waarin je de inhoud van een bericht krijgt als je een bericht of reactie hebt aangeklikt. De voordelen van de 'Long' versie zijn dus dat je minder kaders op je beeldscherm hebt en dat je in het linker kader altijd een overzicht houdt van alle reacties. Nadeel is wel dat je aan de linker kant in één oogopslag minder onderwerpen ziet. In het geval dat je werkt bij een schermresolutie van 800x600 pixels, adviseren we je deze 'Long' versie te gebruiken.

De 'Classic' versie is voor diegenen die nog een beetje moeten afkicken van het forum in de oude stijl. Het is vergelijkbaar met de 'Long' versie, alleen staan de onderwerpen niet meer op volgorde van plaatsing en komt het bericht waar het laatst op gereageerd is dus niet bovenaan te staan.

Je kunt wisselen tussen de diverse versies door in het linker kader op 'Short', 'Classic' of 'Long' te klikken.
Door op 'Refresh' te klikken herlaadt het linker kader zich.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan graag via e-mail aan het forumbeheer.